30
Aug

17:00 - 23:00

William Crighton (AUS)

Det börjar med rösten. Det är den som fångar in, snärjer, förtrollar. Rösten tillhör William Crighton. En av de mest fängslande personerna i den nya vågen av artister att komma ur samma bördiga landskap, musikaliskt, som Nick Cave, Tom Waits och föralldel kultbandet Gun Club.

Energin, nerven, tilltalet och texterna. Alla har de samma starka element av hjärteblod, smärta och en droppe hopp. William Crighton är personlig. Han berättar med sin innerligt speciella röst. Om saker och händelser som annars skulle varit utom räckhåll. Och han skriver om den Australiska sångboken. Från grunden. 

Det är långt till poppig glättighet och lättsam underhållning. Crightons låtskatt väcker en massa malande tankar. Tankar om Himmel och Helvete, om vår korta tid på jorden, om livet och döden. Om kärlek och rädslor. På det där bra sättet som bara äkta vara kan göra. Men det är ingen dyster artist som kommer till Norden i höst. Snarare en budbärare. Med budskapet att det finns hopp för oss alla så länge artister som Mr Crighton kan turnera över hela planeten. 

Hans första, självbetitlade, album landade 2016. Nu följer han upp med alldeles färska "Empire" en mäktig platta, ett evangelium av melodier och spännande berättelser. 
Välkomna!

På scen 20.00

Förköp 80:-
På plats 100:-
Fri entré för hotellgäster och till de som äter en huvudrätt från vår Á la carte.

Den lilla puben, med den sköna stämningen.

Här kan du äta och dricka gott.

LÄS MER

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information .

Jag förstår