14
Mars

19.00 - 23.00

Cordovas (US) + support Joe Nolan (US)

Cordovas är tillbaka!
Det finns folk som på fullt allvar hävdar att Cordovas är världens bästa band. Och det är inte omöjligt att de faktiskt har rätt. Varje gång man upplever Cordovas förbluffas man av den rastlösa energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar medvetenhet om tradition. Detta tillsammans med ständig oförutsägbarhet och ett starkt kollektiv med stora, enskilda personligheter. Med nya, starka plattan "That Santa Fe Channel" i bagaget återvänder Cordovas till Skandinavien, efterlängtade av många!

Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man sällan hört sedan 70-talet släppte "projektet" Cordovas en skiva helt själva 2012, som få fick höra och ännu färre fick se live. Skaran av nyförälskade fans trodde dock inte att de skulle få se eller uppleva bandet igen.

Men så helt plötsligt började ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna. Det visade sig att den tre år långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövt för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band.

Den slutsålda debutplattan trycktes upp på nytt och gavs ut i Europa 2017. Pressen och publiken jublade och sedan dess har Cordovas kört på med full styrka. Ett band som är i ständigt utveckling, som trots unisona hyllningskörer vägrar slå sig till ro. I Cordovas finns en samling starka personligheter som på något sätt lyckas förenas i ett urstarkt kollektiv. Briljanta solon finns det utrymme för bara om det stärker helheten och flummiga, improviserade instrumentalpartier kan man kosta på sig om de tillför något till grupparbetet. Cordovas är en väloljad maskin som hittat en underbar balans mellan precision och galenskap.

2018 skrev Cordovas skivkontrakt med ansedda bolaget ATO och albumet "That Santa Fe Channel" öppnade många nya dörrar för bandet, framför allt hemma i USA. Det är med andra ord ett band på väg uppåt som nu kommer tillbaka till Europa och Skandinavien för att möta nya och gamla vänner!

Support: Joe Nolan
Kanadensaren Joe Nolan blev ett namn för den skandinaviska publiken genom två längre turnéer och två hyllade album 2012 och 2013. Några såg säkert hans spelning i puben våren 2013. Trots sin ringa ålder imponerade han stort med sitt låtskriveri, sin stora röst och enorma scennärvaro. Och sedan försvann han. Flera år präglade av skivbolagstrassel, depressioner, tvivel och överdriven alkoholkonsumtion följde innan Joe under 20128 fick ordning på livet och karriären igen. Nya plattan "Cry Baby" har hyllats stort på hemmaplan och nu återvänder Joe Nolan äntligen till Europa och Skandinavien för en lång turné som support för Cordovas.

Joe Nolan på scen 19.30
Cordovas på scen 20.30
(upstairs)

DJ i puben 17 - 19

Förköp 140:-
I dörren 170:-
Halva priset på entrén för de som äter en varmrätt i puben innan.

Fri entré för hotellgäster och studenter. Studenter behöver visa upp studentkort i entrén. 

Boka Boka

* Du kan ringa oss och boka 0495-12150 eller maila på info@hotellhulingen.se

Den lilla puben, med den sköna stämningen.

Här kan du äta och dricka gott.

LÄS MER

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information .

Jag förstår