11
Maj

19.00 - 01.00

Linda Gail Lewis (US) + Billy Bremner (UK)

I samarbete med Smålands Countryklubb kommer rockabillydrottningen Linda Gail Lewis med Billy Bremner till oss som en av få Sverigespelningar tillsammans lördag 11 maj!

Linda Gail Lewis skivdebuterade redan som 16 åring med duetten ”Teenage Letter” med storebror Jerry Lee Lewis (Great Balls Of Fire, Whole Lotta Shakin´ Goin on). Musikkarriären fortsatte med singlar släppta genom Sun, ABC och Columbia för att efter sex år få skivkontrakt med Smash, där även Jerry Lee var kontrakterad. Samma år skivkontraktet var klart kom första soloskivan ”The Two Sides of Linda Gail Lewis” och strax efter följde duettskivan ”Together” med brodern. När Smash övergick till Mercury följde Linda Gail Lewis efter och gav ut singlar fram till 1974.

Lewis berättar om vad som hände sen: Jag tog en paus. Jag hade lite personliga problem jag behövde ta itu med. Jag gjorde ett uppehåll från musiken som varade i tio års tid lite drygt.

På 1990-talet gjorde hon comeback med skivan ”International Affair”. Hon berättar: Jag kom tillbaka till musiken för jag verkligen saknade att uppträda och allt musiken ger.

1999 gav även Gail Lewis ut boken ”The Devil, Jerry Lee and Me” där hon skrev om sitt och familjens liv och året därpå kom en kritikerhyllad duettskiva med Van Morrison, “You Win Again”.

I augusti förra året gavs albumet ”Wild! Wild! Wild!” ut, en duettskiva tillsammans med Robbie Fulks som fick mycket lovord från kritiker. Skivan levde upp till titeln också. Den beskrevs som lika blandning mellan sväng på Beale Street som Grand Ole Opry. Skivan bjuder på både country, rockabilly, gospel och rock’n’roll.

Linda Gail berättar: Skivan är väldigt speciell för mig, jag älskar varje låt på den. Mest speciell för mig är låten "Hardluck, Louisiana". Den handlar om min uppväxt där i Louisiana och… den har en kär plats i mitt hjärta.

Skotten Billy Bremner är i Sverige kanske mest förknippad med sitt arbete i bandet Rockpile, där även namn som Nick Lowe och Dave Edmunds ingick, samt hans samarbete med The Refreshments.

Bremner har dock en karriär som spänner sig över 50 år. Han började spela för bandet The Luvvers i mitten av 1960-talet. Bandet var kompband åt artisten Lulu med bland annat hitlåten Shout. Han blev senare medlem i Neil Innes band Fatso. I slutet av 1970-talet gav han ut två egna singlar under artistnamnet Billy Murray innan han gick med i bandet Rockpile. Trots att bandet enbart gav ut en skiva så är de ett mycket inflytelserikt pub-rockband. De var även bandet som spelade på många av Nick Lowes samt Dave Edmunds egna skivor vid denna tid.

Rockpile splittrades 1981 och Bremner gjorde ett par nya solosinglar och spelade under 1980-talet för artister som The Pretenders, Elvis Costello, Shakin'' Stevens och Carlene Carter innan han flyttade till Los Angeles och spelade med Rosie Flores en tid.

På 1990-talet arbetade han med The Refreshments i flera år och producerade även t.ex. en CD med Inger Nordström. 2012 kom Bremners totalt fjärde soloskiva, en platta med Rockpilelåtar, och har turnerat med detta under hyllningar senaste åren.

Vad kan vi förvänta oss från Linda Gail och Billy?
Linda Gail hälsar: Jag försöker alltid se till att folk har roligt. OM de har låt-önskemål så vill jag verkligen försöka att göra den - om jag kommer ihåg den. Jag vill att alla ska slappna av och ha skoj. Allt handlar om publiken – finns många underhållare som kör sitt race och bryr sig bara om sig själva, men inte jag. Det kan bli låtar från Jerry Lee och Elvis – om folk vill höra det - och räkna såklart med spår från "Wild! Wild! Wild!".

På scen 21.00

Entré 240:-
Entré & mat 495:-
Tvårätters där varmrätten serveras på buffé med bland annat biffstek med lök och purjolökspotatis.

Entré i dörren 295:-

Boendepaket finns. Kontakta oss på 0495 – 121 50 eller maila info@hotellhulingen.se för bokning.

Medlemmar i Smålands Countryklubb kan kontakta oss direkt för bokning.

Den lilla puben, med den sköna stämningen.

Här kan du äta och dricka gott.

LÄS MER

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information .

Jag förstår