30
Apr

17.00 - 00.00

Rod Melancon (US)

Rod Melancon fick publikens hjärta och respekt när han var hos oss i början av förra året och på självaste Valborgsmässoafton kommer Louisiana-sonen tillbaks igen!

Sedan förra Skandinavienbesöket har Rod Melancon spelat in ett nytt album, hans låt ”I Wanna Go For A Ride” har figurerat i en stor TV-reklamkampanj och turnerat flitigt över hela USA.

På nya albumet "Pinkville" tar han med oss på en resa till ett Louisiana som vi sällan möter. Vackra träskmarker, musik, god mat och fantastisk kultur döljer fattigdom, misär, våld och ett överflöd av vapen. Rod Melancon berättar osminkat om människor han mött under uppväxten på föräldrarnas kräftodling i Wright. Texterna är mörka och raka och aldrig moraliserande. Han skriver i en tradition vi förknippar med den amerikanska södern representerad av författare som Cormac McCarthy och Larry Brown.

Musiken matchar texterna på ett fullständigt organiskt sätt. En sorts nutida swamp-rock, som hämtar lika mycket inspiration från Freddy Fender som Tom Petty och även Tony Joe White som Bruce Springsteen.

På scen 21.00

Den lilla puben, med den sköna stämningen.

Här kan du äta och dricka gott.

LÄS MER

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information .

Jag förstår