16
Feb

18:00-00:00

Musikquiz + Emma Lee Andersson

Dörrarna öppnar kl.18:00

Buffé kl.18:00
Musikquiz kl.19:00
Emma Lee på scen ca kl. 22:00

Entré 180:-/ person
Buffé 195:-/ person
Begränsat antal platser - säkra din plats redan idag!
Bokning görs på 0495-12150 eller info@hotellhulingen.se

Emma Lee

Göteborg har alltid präglat Emma-Lee Anderssons låtskrivande, och med en fot i den moderna svenska popscenen har hon hämtat inspiration från stora namn som Viktor Leksell och Miriam Bryant, som också har sina rötter i staden. Emma-Lee har även influerats av den euforiska stämningen hos artister som Håkan Hellström och olika indieband som har stått på Göteborgsscener.

Emma-Lee, uppvuxen i Göteborg, började skriva låtar redan som femåring, influerad av sin pappas intresse för gitarrer. Trots tidiga musikaliska ambitioner, inklusive att sjunga i ett punkband och turnera runt Göteborg och Skåne som tonåring, var musiken inte alltid den primära karriärvägen.

Efter att ha arbetat som lastbilschaufför under gymnasiet och sjungit mycket i bilen under sträckorna runt Göteborg, kände Emma-Lee att något saknades. Vid 18 års ålder flyttade hon hemifrån och började producera och skriva egen musik. Trots kreativiteten kände hon sig ensam och övervägde olika riktningar.

Flytten till Stockholm 2019 markerade en ny fas i Emma-Lees musikaliska resa. Ett samarbete med ett indieskivbolag ledde till produktion av popmusik på engelska, men det kändes inte helt rätt. Efter att ha brutit med skivbolaget började Emma-Lee skriva för andra svenska artister och signerade med förlaget Bagpipe, där hon experimenterade med genrer som pop, EDM och hårdrock.

Under våren 2022 fick Emma-Lee uppmärksamhet för sina singlar "Spotta i min mun" och "Vi har iallafall inte tråkigt". Hon beskriver sina låtar som en hyllning till misären i det härliga och roliga och ser skapandet som ett sätt att finna ljus och glädje i den bittra verkligheten.
På scen beskriver Emma-Lee sig själv som dampig, energifylld och full av överraskningar. Hon spelar gitarr och experimenterar alltid med nya element för att skapa en minnesvärd liveupplevelse.

Nästa singelsläpp, "Dö före dig", är en låt som Emma-Lee påbörjade för tre år sedan. Den utforskar teman av sårbarhet och ärlighet. Efter att ha lagt upp en teaser på TikTok sommaren 2022 och fått entusiastiska frågor från fans, är det äntligen dags att släppa låten.

Välkomna!

Evenemang

Vid våra evenemang samarbetar vi med Sensus

Den lilla puben, med den sköna stämningen.

Här kan du äta och dricka gott.

LÄS MER

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information .

Jag förstår