9
Mars

20:00

Countrykväll

Smålands Country Club tillsammans med Hotell Hulingen bjuder in till en countryfest lördagen den 9/3.

 

Dörrarna öppnar kl. 20:00

Biljetter släpps inom kort på vår hemsida. 

 

Daniel Hollow på scen ca kl. 20:15

Cina Samuelson på scen ca kl. 21:30

 

Daniel Hollow

Med ett efternamn hämtat från Swede Hollow i St. Paul, Minnesota har Daniel Hollow med ena foten i fabriksstaden Gustavsberg och den andra i skogsbeklädde Hälsingland sedan 2021 hittat ett berättande med historier och livets med- och motgångar.

Han har uppträtt på Sthlm Americana och varit förband åt Sierra Ferrell. Håkan Steen på Aftonbladet skrev i somras: "Daniel Hollows debutalbum är en av årets stora svenska countryhändelser".

Debutskivan, "Indifference & Absence", gavs ut 8 juni 2023 på hippa Ella Ruth Institutet som gett ut plattor med såväl H. Self som Green Line Travelers, Rebecka Sandberg och David Ritschard. Albumet producerades av Jonas Öhlund och just H. Self som även var med och skrev några av låtarna ihop med Daniel.

Det är något magiskt i att beskriva det vardagliga i sin enkelhet, och det där gnagande, ständigt närvarande i synnerhet, berättar Daniel och säger att de som kommer till Hulingen kan förvänta sig följande: När det står mellan hopp och förtvivlan, så svarar man som vanligt ''bådeock''. Det kan ni förvänta er och pedal steel! Massa pedal steel!

 

Cina Samuelson 

Cina, som är en av de mest omtyckta countryakterna vi har i landet, är en sann veteran som firat 40 år i musikbranschen och dryga 20 år som soloartist. Född och ännu levande i trakterna kring Fristad gjorde hon sångdebut framför publik som sjuåring. EN släkting introducerade henne i ungefär den åldern för countrymusik och redan då bestämde hon sig att country var precis vad hon ville sjunga ''när hon blev äldre''. Några år senare var hon solist i kören. 

I de tidiga tonåren började hon resa runt och sjunga country på olika talangtävlingar.

Ihop med broder Berra Karlsson och andra i närområdet kring Fristad bildades bandet Freetown Highway där bl.a. även Inger Nordström ingick. Bandet fick stor framgång där de bl.a. vann Country-SM 1988. Freetown Highway lade ner i mitten av 1990-talet efter ungefär tio år tillsammans.

Först år 2000 satsade Cina på allvar på en egen solokarriär. Broder Berra och maken Johnny var några som ingick i hennes Springhill Boys-band. Första soloskivan "From Country to Country" kom ut 2004 och tre år senare kom "Laugh, Love & Live" - på båda dessa hade Cina skrivit flera av låtarna. Något mer oväntat var att svenska filmen Patrik 1,5 från 2008 använde sig av tre av Cinas låtar i deras soundtrack.

De senaste 15 åren har Cina fortsatt att ge ut flera album och totalt har hon gett ut fem soloalbum. Hon har uppträtt närapå överallt som det går att uppträda på i Country-Sverige - och på olika festivalerna i grannländerna - snart kan hon addera Hotell Hulingen till listan.

Vad kan publiken som besöker Hulingen förvänta sig av Cina? Jag lovar att jag och underbara bandet kommer att bjuda på en go blandning av mjuka ballader, skön honkytonk, fartfylld rockabilly och även nedslag i lite bluegrass. Vi ser fram emot denna kväll med stor glädje och hoppas att det blir många som kommer dit! 


Välkomna!

Evenemang

Vid våra evenemang samarbetar vi med Sensus

Den lilla puben, med den sköna stämningen.

Här kan du äta och dricka gott.

LÄS MER

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information .

Jag förstår